Antena Căutare

Gaze de sist cu aroma de coruptie in Polonia: 7 arestari, pentru luare de mita

Polonia sta pe un "rezervor" de gaze de sist estimat la 5 trilioane de metri cubi, productia fiind estimata a incepe in 2014. Pana atunci insa, statul polonez a atribuit pana in prezent 100 de licente de exploatare, iar suspiciunile de coruptie nu au intarziat sa apara. Mai multe persoane, inclusiv functionari publici, sunt cercetate, procurorii operand deja 7 arestari sub acuzatia de luare de mita si favorizarea anumitor agenti economici in vederea distribuirii catre acestia a licentelor de explorare.

Lista celor retinuti cuprinde numele a trei functionari ai Ministerului Mediului de la Varsovia, un angajat al Institutului Geologic de Stat si trei manageri ai companiilor implicate in explorarea gazelor de sist. Iar potrivit anchetatorilor volumul spagii luate de functionarii statului s-ar ridica la zeci de mii de dolari.

Desi numele companiilor ai caror anagajati sunt implicati in scandalul de coruptie nu au fost comunicate, Polonia a acordat licente pentru exploatarea gazelor neconventionale de sist mai multor firme straine, precum ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips si Petrolinvest.

Foto: telegraph.co.uk

VIDEO! Eruptia vulcanului Kilauea din Hawaii, unul dintre cei mai activi din lume... Prezidentialele din 16 decembrie si 15 ianuarie din Rep. Moldova, neconstitutionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x