Antena Căutare

General chinez: Vom apara Iranul cu riscul declansarii celui de-al III-lea Razboi Mondial

Un general chinez, profesor la Universitatea Nationala de Aparare, sustine ca statul chinez trebuie sa protejeze Iranul, chiar si cu riscul izbucnirii celui de-al Treilea Razboi Mondial. Generalul critica decizia SUA de a sanctiona planurile Iranului de inarmare nucleara.

"China nu va ezita sa protejeze Iranul, chiar daca riscam declansarea celui de-al Treilea Razboi Mondial"


Alaturi de China, si Rusia a anuntat ca se va opune cu vehementa oricaror actiuni militare impotriva Iranului.

„China a sesizat reactiile violente ale tarilor implicate in acest conflict si este ingrijorata de amploarea pe care au capatat-o aceste neintelegeri", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului chinez de Externe.

„Speram ca reprezentantii statelor isi vor pastra calmul si ca vor evita luarea unor decizii pripite care ar putea alimenta conflictul", au adaugat aceleasi surse.

Relatiile economice dintre China si Iran sunt foarte stranse. Statul chinez cumpara petrol de la iranieni, schimburile comerciale ajungand la peste 30 de miliarde de dolari in fiecare an.

sursa: Antena3

foto: zh.wikipedia.org

SOCANT! Afganistan: mutilata cu acid pentru ca nu vrut sa se marite... Nicolas Sarkozy: "Istoria lumii se va scrie fara noi, daca nu reformam repede UE"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x