Antena Căutare

George W. Bush despre tragedia din 11 septembrie: "Cine naiba a facut asa ceva Americii?"

Unul dintre personajele cheie ale zilei de 11 septembrie 2001, George W. Bush a spus in fata camerelor de luat vederi ce a simtit in acea zi. Fostul presedinte american a recunoscut ca atentatele l-au schimbat radical.



"Mai intai, am crezut ca a fost un avion de mici dimensiuni. Iar reactia mea a fost: Dumnezeule, ori este vreme proasta, ori s-a intamplat ceva cu pilotul! "



"Si am simtit pe cineva in spatele meu. Iar Andy Card, cu accentul sau de Massachusetts, mi-a soptit la ureche: "Un al doilea avion a lovit cel de-al doilea turn. America este atacata! "



"Cine naiba a facut asa ceva Americii?"



"Evident, eram ingrozit, la fel ca toti ceilalti, dar spre deosebire de ceilalti, aveam o misiune de indeplinit in acel moment. Ne confruntam cu o tragedie nationala. Doua avioane au lovit Turnurile World Trade Center intr-un atac, aparent terorist, asupra tarii noastre. "



"Ne indreptam spre Washington si am simtit ca avionul face cale intoarsa. Iar Andy Card si Eddie Morenzo, seful Serviciului Secret, au venit si mi-au spus: "Nu ne ducem la Washington!"



"N-am putut dormi. M-am gandit la ce s-a intamplat, m-am gandit la ce trebuie sa fac."




Un convoi libian, la bordul caruia s-ar putea afla Gaddafi, a intrat in Niger... Un avion de vanatoare rusesc, de tip MiG-31 Foxhound, s-a prabusit in Urali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x