Antena Căutare

Germania: 200 de ani de Oktoberfest

Marea sarbatoare anuala a berii, Oktoberfest, ajunsa la doua secole de existenta, s-a deschis oficial la Munchen. Petrecaretii au totusi si motive de nemultumire: la masurile de securitate, cu care s-au obisnuit deja din anii trecuti, se adauga acum si interzicerea fumatului.

Festivalul a fost deschis de parada carutelor traditionale, ale caror pasageri golisera deja cateva halbe. Inaugurarea oficiala a venit mai tarziu, cand, potrivit traditiei, primarul orasului Munchen a deschis primul butoi de bere.

Primarul, social-democrat, si prim-ministrul landului Bavaria, social-crestin, au uitat de rivalitatea politica pentru a ciocni uriasele cani traditionale, in care incape un litru de bere.

Organizatorii asteapta, in acest an, sase milioane de vizitatori, care au la dispozitie aproape o suta de marci diferite de bere. Oktoberfest este o bucurie si pentru amatorii de mancare buna si... multa: anul trecut s-au consumat peste 450.000 de pui fripti si mai bine de 100 de vite.

La mare cinste sunt si costumele populare bavareze pe care le imbraca si turistii veniti de la mii de kilometri.

Festivalul din acest an este primul la care fumatul este interzis in spatiile interioare, fapt primit cu reactii diverse.

Pentru a marca aniversarea celor 200 de ani, festivalul se incheie la 4 octombrie, cu o zi mai tarziu decat de obicei.

Majoritatea francezilor cred ca UE nu-si depaseste atributiile criticand Parisul pe tema romilor... Constructia segmentului sarbesc al South Stream ar putea incepe in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x