Antena Căutare

Germania dezminte declaratiile lui Sarkozy potrivit carora ar vrea sa evacueze tabere de romi

Cancelarul german nu a vorbit cu presedintele francez despre taberele de romi din Germania, "nici in timpul Consiliului European, nici in discutiile pe marginea acestuia", a declarat, joi, un purtator de cuvant oficial, respingand afirmatiile facute in acest sens de liderul francez, relateaza AFP.

"Cancelarul (Angela) Merkel nu a vorbit nici in timpul Consiliului European, nici in discutiile purtate pe marginea Consiliului cu presedintele francez (Nicolas) Sarkozy despre tabere de romi din Germania si, in niciun caz, despre evacuarea acestora', a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert.

In plus, ministrul german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, a apreciat vineri ca afirmatiile presedintelui francez reprezinta fara indoiala "o neintelegere".

"Banuiesc ca este vorba despre o neintelegere, deoarece cancelarul a spus public, asa cum mi-a povestit personal, cum s-a derulat discutia, si nu au existat niciodata astfel de afirmatii din partea cancelarului", a declarat Westerwelle intr-un interviu acordat postului public de radio Deutschlandunk. "De altfel, acest lucru ar fi contrar Constitutiei germane si nu se gandeste nimeni la asa ceva", adauga seful diplomatiei germane.

Sarkozy a afirmat, joi, la Bruxelles, ca Angela Merkel i-ar fi spus ca intentioneaza "sa evacueze tabere" in urmatoarele saptamani, insa informatia a fost dezmintita imediat de diplomati germani.

"Doamna Merkel mi-a vorbit despre intentia de a proceda, in urmatoarele saptamani, la evacuari de tabere", a spus Sarkozy, la incheierea unui summit UE dominat de discutiile privind romii.

Presedintia franceza nu a comentat declaratia de joi seara purtatorului de cuvant german, surse apropiate presedintelui Sarkozy declarand ca acesta nu doreste sa publice nici o reactie.

Purtatorul de cuvant al lui Merkel a precizat ca "Guvernul german sustine Franta in ceea ce priveste criticile legate de forma si tonul declaratiilor comisarului european (Viviane) Reding".

Autoritatile de la Paris au fost scandalizate de declaratiile comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, care a facut aparent o paralela intre politica Frantei fata de romi si deportarile din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Ea si-a exprimat, miercuri, regretul pentru afirmatiile sale, insa summitul UE de joi s-a transformat intr-o adevarata disputa intre Paris si Bruxelles pe tema romilor.

Rromii, ambasadorii lui Basescu la Bruxelles... VIDEO! Colosseum-ul in flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x