Antena Căutare

Franta: Peste 40 de morminte ale militarilor germani decedati in Primul Razboi Mondial, vandalizate

Peste 40 de morminte ale militarilor germani decedati in Primul Razboi Mondial au fost vandalizate sambata, in Franta. Politistii au gasit langa locurile de veci mai multe sticle de bere goale. Incidentul a coincis cu aniversarea a 50 de ani de la reconcilierea franco-germana. Evenimentul a fost marcat de cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande.

Incidentul a avut loc sambata noapte, inainte ca cei doi lideri sa se intalneasca la Reims. Mormintele se afla in cimitirul Saint-Etienne-a-Arnes, din nordul Frantei. Motivul vandalismului ramane, deocamdata, necunoscut. Autoritatile franceze se confrunta adesea cu astfel de acte de vandalism, in special asupra mormitelor evreilor sau musulmanilor.

"Nicio forta intunecata, cu atat mai putin niste acte prostesti, nu vor altera prietenia franco-germana", a declarat presedintele Frantei Francois Hollande, la intalnirea de duminica.

Francois Hollande si Angela Merkel s-au intalnit la Reims pentru a marca 50 de ani de la intalnirea dintre Charles de Gaulle, presedinte al Frantei in perioada postbelica, si cancelarul german Konrad Adenauer, moment care a deschis calea unui parteneriat de zeci de ani intre cele doua mari puteri europene.

FOTO: EPA / Intact Images

Spectacol cu Mickey Mouse si Winnie The Pooh pentru Kim Jong Un... Angela Merkel a discutat la telefon cu Traian Basescu: "Statul de drept a fost incalcat in mod inacceptabil in Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x