Antena Căutare

Germania promite o nouă reuniune pe tema situaţiei din Libia la jumătatea lui martie

Miniştrii de Externe ai ţărilor angajate în căutarea unei soluţii la războiul civil din Libia urmează să se reunească din nou, la jumătatea lui martie, a anunţat şeful diplomaţiei germane Heiko Maas, relatează Reuters.

Acordul în vederea unui armistiţiu de la Conferinţa Internaţională de la Berlin, de la 19 ianuarie, a rămas literă moartă, iar beligeranţii şi aliaţii lor respectivi continuă să trimită combatanţi şi armament în Libia.

Cu scopul de a da o şansă procesului de pace, este esenţial ca reprezentanţi ai premierului Guvernului de Unitate Naţională (GNA) Fayez al-Serraj, recunoscut internaţional, cu sediul la Tripoli, şi ai mareşalului Khalifa haftar, cel mai puternic om în estul Libiei, să se întâlnească ”în zilele următoare”, a îndemnat duminică pe postul ZDF ministrul german de Externe Heiko Maas.

Beligeranţii au convenit la Berlin o asemenea reuniune miercurea trecută, sub egida ONU.

Sursa : news.ro

Turcia ripostează unor tiruri ale regimului sirian soldate cu mai mulţi morţi... Republicanii se justifică înaintea achitării lui Trump, care speră să fie primul preşedinte reales în pofida ”impeachmen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x