Antena Căutare

Germania ridica restrictiile pe piata muncii pentru absolventii de facultate, ucenicii si sezonierii romani

Absolventii de facultate, ucenicii si sezonierii romani care acceseaza locuri de munca sezoniere nu vor mai avea nevoie de permis de munca pentru Germania incepand din 2012, anunta Mediafax.

"Incepand cu 2012 va fi mult mai usor pentru romani sa lucreze in Germania. Un numar mai mare de forta de munca - forta de munca cu o inalta calificare, ucenici si muncitori sezonieri - nu vor mai avea nevoie de un permis de munca in Germania. Interdictii privind libera circulatie a fortei de munca pentru romani vor continua, insa, sa existe doar in locurile de munca unde cerintele de calificare sunt reduse", a explicat ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim.

Aceste masuri au fost decise de Guvernul federal de la Berlin, miercuri, si au ca scop inlesnirea accesului fortei calificate de munca din Romania pe piata muncii din Germania, informeaza un comunicat al ambasadei Germaniei la Bucuresti, conform Mediafax.

Foto: Intact Images

VIDEO! Greva la celebra clinica vieneza AKH... Un bolivian s-a sinucis aruncandu-se in apele unui rau populat de pesti piranha...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x