Antena Căutare

Germania si-a reiterat opozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Germania isi mentine opozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, a declarat joi ministrul german de Interne, citat de AFP. "Cele doua guverne au depus eforturi pentru a indeplini conditiile tehnice (de aderare) la Schengen. Acest lucru merita elogii. (...) In paralel, exista carente si critici fata de sistemul judiciar si coruptie" a declarat Thomas de Maiziere.



Potrivit AFP, sansele Bucurestiului si Sofiei de a adera in martie 2011 s-au topit ca zapada la soare dupa opozitia exprimata de Franta si Germania. Intrarea unei tari in spatiul Schengen trebuie sa beneficieze de acordul tuturor celorlalti membri, iar reticentele Germaniei si Frantei au practic valoarea unui veto.

In urma cu o saptamana, Franta a blocat adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea Romaniei la Schengen, cerand reexaminarea implementarii in Romania a interfatei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, in baza caruia opereaza Spatiul Schengen.

Franta si Germania au cerut oficial amanarea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen. Intr-o scrisoare catre Comisia Europeana pe data de 21 decembrie 2010, oficialii de la Paris si Berlin spun ca Romania se confrunta, in continuare, cu probleme in ceea ce priveste securitatea, justitia, coruptia si criminalitatea organizata.

Sursa: antena3.ro

Foto: eglobalhealth.com

Germania si-a reiterat opozitia referitoare la aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen... VIDEO! A aparut ultima inregistrare din avionul prabusit la Smolensk...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x