Antena Căutare

Germania vrea sa schimbe politica economica a Europei. Datoriile suverane, principala piedica

Noua realitate din UE va obliga si Romania sa-si regandeasca strategiile.

Suntem in aceeasi barca. Pe locuri diferite, desigur". Aceasta este pre­­misa de la care porneste un oficial guvernamental german, vorbind des­pre economia euro­peana. Dis­cu­tia a avut loc saptamana tre­cuta in Berlin, inaintea summitului decisiv de la Bruxelles, care a consemnat acordul liderilor europeni pentru introducerea Mecanismului European de Stabilitate (ESM).

Germania incearca sa convinga celelalte state ale UE ca singurul mod prin care Europa poate iesi din criza si poate deveni o forta in lume este re­zolvarea problemei datoriilor suverane si intarirea guvernantei economice.

Mij­loacele pentru atingerea acestor scopuri sunt introducerea Mecanismului Euro­pean de Stabilitate (ESM), intarirea zonei euro si, in general, competitivitatea. Aces­tea sunt principalele mesaje lansate de liderii politici si economici din Berlin si Frankfurt, saptamana trecuta, intr-o serie de intalniri cu reprezentantii presei internationale, inclusiv „Fin.ro".

„Avem o piata comuna, o moneda co­muna si vom avea si reguli comune, care sunt foarte necesare", a declarat Gunther Krichbaum, presedintele Comi­siei de Afaceri Europene din Bundestag si membru important al CDU - partidul cancelarului Angela Merkel.

In acest tablou complex, principalele probleme sunt riscurile majore pentru Grecia, Irlanda si Portugalia. Romania si alte economii mici din Europa Centrala si de Est nu conteaza in aceasta discutie, fie ca sunt parte din zona euro sau nu. Iar acest aspect este pozitiv in sine, pentru ca doar statele cu probleme majore sunt acum in centrul atentiei, dupa cum a declarat un bancher din Frankfurt.

Tot articolul, in Financiarul

Bulgaria: 4.000 de oameni au colaborat cu fosta Securitate... Papi Silvio, in fata justitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x