Căutare Live

Gest istoric al reginei Elisabeta a II-a: A dat mana cu unul dintre cei responsabili pentru moartea varului sau

Regina Elisabeta a II-a a savarsit un gest istoric in vizita pe care a facut-o la Belfast: a dat mana cu Martin McGuiness, acual vicepremier al Irlandei de Nord si fost lider al Armatei Republicane Irlandeze (IRA). In urma cu 33 de ani, varul suveranei si nepotul acestuia erau ucisi intr-un atac al IRA, relateaza The Sun.

Intalnirea celor doi a avut loc in a doua zi a vizitei intreprinse de regina in Irlanda de Nord. Regina Elisabeta si Martin McGuiness si-au dat mana in prezenta printului consort Philip, a presedintelui irlandez Michael D. Higgins si a premierului nord-irlandez, Peter Robinson.

Strangerea de mana dintre regina si fostul lider al IRA este un gest care marcheaza incercarea lor de reconciliere.

In anii '70, actualul vicepremier al Irlandei de Nord era al doilea in ierarhia liderilor IRA. Aceasta a organizat, in 1979, un atac cu bomba asupra barcii cu care varul reginei, Lordul Mountbatten, plecase la pescuit.

Explozia puternica l-a ucis pe varul reginei, dar si alte trei persoane care se aflau pe vas, printre care nepotul lordului, in varsta de 14 ani.

Foto: Sky News/The Sun

In Finlanda, "capacitatea" nu e subiectiva!... VIDEO! Trei romani, cercetati de FBI pentru sechestrarea unei americance...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri