Antena Căutare

Global Firepower - România urcă în clasamentul armatelor lumii, dar şi în topul statelor UE, din punct de vedere militar

Armata română a urcat un loc, de pe 40 pe 39, în clasamentul celor mai puternice forţe militare ale lumii, realizat anual de către Global Firepower. De asemenea, a urcat şi în topul similar realizat doar pentru statele UE.

La nivel mondial, pe primul loc al topului se situează SUA, urmată de Rusia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Franţa, Marea Britanie, Egipt şi Brazilia, Turcia fiind pe poziţia a 11-a, iar Italia se află pe poziţia a 12-a, în urcare. România se afflă pe poziţia 39, urcând o poziţie faţă de precedentul top.

La nivelul UE, din punct de vedere al forţei militare, pe primul loc se situează Franţa, care era urmată de Marea Britanie şi de Italia, însă odată cu Brexitul, Italia urcă pe poziţia a doua.

Topul Global Firepower relevă că, în prezent, statul român este a 11-a forţă militară a UE, în urcare, şi a 14-a a NATO.

Conform sursei citate, România are de 70.000 de militari activi şi 50.000 de rezervişti.

Forţele terestre româneşti au 943 de tancuri şi 1.369 de blindate, iar cele aeriene – 26 de avioane de vânătoare, 12 de transport, 41 de antrenament şi 62 de elicoptare.

Forţa navală a României este compusă din 3 fregate, 4 corvete şi 3 nave de patrulare.

Sursa : news.ro

„Vino, mamă, acasă!”. Abuzată și omorâtă cu 26 de lovituri de cuțit! Cum a sfârșit Mihaela pe mâna unor traficanți! Era ... India - Protest diplomatic cu privire la afirmaţiile făcute de Erdogan legat de Kashmir: Au implicaţii importante la niv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x