Căutare Live

Google, in conflict cu Franta. Afla care este motivul!

Guvernul francez, la cererea unor detinatori de site-uri de presa, doreste sa introduca o taxa "de drepturi de autor" pentru motoarele de cautare. Astfel, compania Google ameninta ca nu va mai indexa paginile franceza, daca legea va fi aprobata.

Mai multi detinatori de site-uri de presa din Franta, sprijiniti de Ministrul Culturii, au cerut Guvernului francez sa elaboreze un proiec de lege prin care motoarele de cautare sa plateasca o "pe drepturi de autor" pentru folosirea indirecta a continutului de pe site-urile de presa franceze, scrie Mediafax. Astfel, fiecare motor de cautare ar trebui sa plateasca o anumita suma pentru fiecare pagina pe care sunt directionati utilizatorii.

Compania Google a fost intrigata de aceasta propunere si s-a adresat direct Guvernului francez, avertizand ca nu va mai indexa site-urile respective, daca taxa va fi introdusa, precizand ca o asemenea lege ar duce la limitarea accesului la informatii.

Premiera pe piata creditelor: Cine primeste salariul in lei nu mai poate lua imprumut in alta moneda... O tanara cersetoare romanca, subiect de documentar pentru finlandezi...
Ultimele știri