Antena Căutare

Granicerii ucraineni au scos bornele de la granita cu Moldova

Tensiuni intre Moldova si Ucraina! Granicerii ucraineni au scos bornele de la o portiune de granita cu Republica Moldova.

Un responsabil de la Kiev a spus ca Ucraina a obosit sa astepte o decizie a Chisinaului in problema demarcarii frontierei moldo-ucrainene. La randul sau, Ministerul moldovean de Externe l-a convocat pentru explicatii pe insarcinatul cu afaceri al Ambasadei ucrainene din Chisinau.

Granicerii ucraineni au demontat fara explicatii, in noaptea de 15 noiembrie, semnele de frontiera ale Republicii Moldova din preajma satului Palanca. Bornele fusesera instalate acolo la inceputul acestui an, cand a demarat procesul de demarcare a frontierei moldo-ucrainene.

Ministerul de Externe de la Chisinau l-a convocat pentru explicatii pe insarcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Ucrainei in Moldova, Mihailo Harasin.

Intr-un comunicat oficial, diplomatia moldoveneasca si-a exprimat "ingrijorarea profunda fata de acest pas". "O astfel de abordare nu este de natura sa contribuie la continuarea dialogului pragmatic si constructiv pe problematica demarcarii frontierei de stat moldo-ucrainene", se arata in comunicatul citat.

Tot articolul, in Jurnalul National

Studiu: Vikingii au adus amerindieni in Islanda, in urma cu 1.000 de ani... Asasinarea lui JFK: 47 de ani si inca o teorie a conspiratiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x