Antena Căutare

Grecia a accesat primele fonduri acordate de UE si FMI

Grecia a accesat, miercuri, o prima transa in valoare de 5.5 miliarde de euro din imprumutul de 110 miliarde de euro primit de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, a declarat un oficial din Ministerul grec de Finante, citat de AFP.

"Grecia a accesat fondurile fara niciun fel de probleme, totul fiind facut in cooperare stransa cu FMI...Totul este sub control"


Ministerul de finante de la Atena a anuntat marti ca va trimite o scrisoare la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International solicitand in mod oficial activarea mecanismului de imprumut pentru Grecia.

In acest an, Grecia va primi 40 miliarde de euro de la institutiile internationale. Pachetul total de asistenta financiara se ridica la 110 miliarde de euro si are o durata de trei ani.

In schimbul banilor, autoritatiile de la Atena au aprobat un plan de austeritate care a fost criticat dur de sindicate.

sursa:Hotnews
Premierul britanic, Gordon Brown, si-a dat demisia din partidul laburist... Un marinar roman, rapit de piratii somalezi in Golful Aden...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x