Antena Căutare

Grecia, amenintata cu EXCLUDEREA din zona euro si din UE!

Grecia va fi exclusa din zona euro, dar si din Uniunea Europeana, daca nu accepta planul decis de statele europene la 27 octombrie pentru a incerca sa rezolve criza datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti.

"Neacceptarea planului inseamna iesirea din euro, neacceptarea planului pentru greci inseamna iesirea din Europa", a declarat Jean Leonetti pentru postul de radio Europe 1, adaugand ca nu dorestre sa se intample acest lucru.

Premierul grec, Giorgios Papandreou, care anuntase organizarea unui referendum pe tema planului european de ajutor, s-a declarat joi dispus să renunţe la acest proiect, dupa ce doua deputate socialiste au precizat ca nu vor acorda vineri votul de incredere Guvernului grec, care ar pierde astfel majoritatea in Parlament, redusa la 150 de voturi din totalul de 300.

Deputatele disidente au protestat astfel fata de proiectul de referendum privind planul european de ajutor, cerut de Papandreou, contestat de asemenea de cinci ministri.

Papandreou se confrunta vineri seara, in jurul orei 22.00 GMT (24.00, ora Romaniei), cu un vot de incredere in Parlament privind planul european de salvare a Greciei.

Ce masuri de austeritate trebuie sa ia Grecia

· varsta de pensionare va creste de la 61, la 65 de ani

· TVA-ul va creste de la 19, la 23%

· vor creste taxele si impozitele pe case si locuinte

· pensionarii care au venituri mai mari de 1000 de euro vor suferi taieri de 20%

· accizele pe alcool, tutun si produse de lux vor creste cu o treime

· salariatii din sectorul public vor avea salariile taiate cu 20%


Daca Grecia iese din zona euro, ce se va intampla cu moneda unica?


Economistii se tem ca acesta va fi sfarsitul euro. Daca Grecia va iesi din "joc", pietele isi vor intoarce privirea spre Portugalia, Italia, Spania si chiar Franta si le vor cere acestora sa isi plateasca fiecare banut din datoria externa. Acest lucru ar duce la falimentarea bancilor acestor state, si ar lasa guvernele fara vreo putere de decizie sau actiune. Distrugerea UE ar duce la o recesiune pe plan mondial.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Minte Washingtonul in legatura cu moartea lui bin Laden? Liderul Al-Qaeda, "mort in 90 de secunde"... VIDEO! Razboi intre miscarea Occupy Wall Street si fortele de ordine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x