Grecia este paralizata de a sasea greva generala

Grecia este paralizata azi de o noua greva generala care a blocat traficul si a perturbat serios administratia publica si activitatea spitalelor, transmite AFP. Mii de persoane au protestat in Atena si alte orase, la o zi dupa ce parlamentul grec a adoptat o lege prin care pensiile sunt reduse cu 7%, iar varsta de pensionare creste la 65 de ani, de la 60

Peste 80 de zboruri au fost anulate si 110 au avut intarzieri. Niciun tren sau autobuz nu a circulat, iar navele au fost blocate in porturi. Turistii au fost avertizati ca plecarile feriboturilor vor fi reluate maine.

Administratia publica, spitalele si companiile de stat au fost grav afectate de greva, cea de-a sasea din februarie.

Aproximativ 12.000 de oameni, potrivit estimarilor politiei, au demonstrat in Atena cu bannere adresate FMI si UE, iar alti 5.000 au marsaluit in Salonic.

Protestatarii l-au acuzat pe prim-ministrul George Papandreou ca isi protejeaza propriile interese financiare de reducerile cheltuielilor publice.

"Georgie, ai spus ca nu sunt bani, dar i-ai dat pe toti bancherilor si patronilor", au strigat protestatarii.

Liderul principalului sindicat din Grecia a anuntat ca oamenii nu vor renunta la proteste.

"Drepturile sociale si de pensionare nu sunt eradicate, nici macar prin aceasta lege. Lupta noastra pentru aceste drepturi va fi lunga, si vom folosi orice mijloace pe care le avem la dispozitie sa impiedicam aceste masuri inacceptabile si antisociale, a spus acesta.

Guvernul a adoptat o serie de masuri de austeritate in schimbul unui imprumut de 110 miliarde euro de la Uniunea Europeana si FMI.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri