Căutare Live

Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki din cauza creşterii numărului de contaminări cu noul coronavirus

Autorităţile din Grecia au anunţat miercuri că, începând cu 21 august, vor impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki din cauza numărului mare de contaminări cu noul coronavirus, informează Reuters.

Între măsuri se numără interzicerea completă a organizării de petreceri şi festivităţi, a reuniunilor mai mari de 9 persoane, atât publice cât şi private, şi purtarea obligatorie a măştii în spaţii închise şi deschise.

Cât priveşte restaurantele, terasele, nu mai mult de 4 oameni vor putea sta la aceeaşi masă, decât dacă sunt rude apropiate, caz în care limita este de 6 persoane.

Restricţiile vor fi valabile până pe 31 august.

Grecia a înregistrat, marţi, 269 de noi contaminări, cel mai mare număr de când a fost detectat primul caz în ţară, pe 26 februarie.

Nikos Hardalias, ministru adjunct al Protecţiei civile, a declarat marţi că Grecia se află într-o situaţie mai bună decât majoritatea ţărilor europene. El a precizat că ţara se află pe locul 180 ca număr de decese la un milion de locuitori. Faptul că oamenii nu au respectat distanţarea fizică a dus la creşterea numărului de cazuri, a adăugat el.

În total, Grecia - cu o populaţie de 10,7 milioane de locuritori - a înregistrat peste 7.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 232 de decese asociate bolii, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Imagini șocante, suprinse în Wuhan. Cum au fost filmați mii de oameni, în orașul-epicentru al pandemiei: „Noi de ce mai ... Explozie de cazuri noi de COVID-19, în Italia. Restricții noi anunțate de autorități! Masca, obligatorie în locurile pub...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri