Antena Căutare

Grecia: Noi proteste ale transportatorilor, la o zi dupa vizita sefului FMI

Criza se lasa cu noi proteste in Europa. Grecii si cehii au oprit lucrul din cauza programelor de austeritate. Protestul elenilor are loc la o zi de la vizita sefului FMI in aceasta tara. Dominique Strauss Kahn le-a spus localnicilor ca ii intelege si ca, daca ar fi grec, ar iesi si el in strada.


Greva a avut loc la o zi de la prima vizita a sefului FMI de cand statul elen a acceptat imprumutul international. Intr-un discurs, Dominique Strauss Kahn a spus ca, desi nu exista nicio alternativa la programul de austeritate, ii intelege pe cei care nu-l accepta.

Directorul FMI a elogiat masurile adoptate deja de guvernul si parlamentul grec. El a subliniat, insa, ca mai raman multe de facut, mai ales pentru relansarea economiei si cresterea competitivitatii.

Greve au fost si in Cehia. Aproape 100 de mii de bugetari si-au incetat activitatea din cauza planului guvernului de a taia salariile cu 10%. Au fost afectate spitalele, scolile, muzeele sau librariile.

Scandalul WikiLeaks: PayPal admite presiunile SUA. Site-ul MasterCard, atacat de hackeri... FOTO: Vot cu pumni si picioare in Parlamentul sud-coreean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x