Antena Căutare

Grecia, paralizata de o noua greva generala: Transporturile blocate, scolile si bancile inchise

Grecia este paralizata de a patra greva generela. Miscari de protest sunt asteptate in Atena si in cele mai mari orase ale tarii. Oamenii sunt nemultumiti de planul de austeritate fara precedent la care a recurs guvernul elen.

Sindicalistii eleni au blocat intreaga tara pentru a protesta fata de masurile de austeritate propuse de Guvernul de la Atena. Angajatii din sectorul public nu lucreaza, scolile si bancile vor fi inchise iar transporturile, exceptandu-le pe cele aeriene, sunt blocate.

Grecia are o datorie externa de 300 de miliarde de euro iar deficitul bugetar a ajuns la peste 13 procente. FMI si Uniunea Europeana au acceptat sa-i acorde un imprumut de 110 miliarde de euro in schimbul reducerii drastice a cheltuielilor bugetare. Prima parte a transei a fost virata marti dar, in schimbul banilor, oficialii sunt nevoiti sa taie din cheltuielile bugetare.

Inca de la anuntare masurilor de austeritate, Grecia s-a confruntat cu un val de proteste ce par sa nu se mai termine. Unul dintre ele, greva generala organizata la inceputul lunii, s-a incheiat in mod tragic. Trei oameni, printre care si o femeie insarcinata, au murit atunci, dupa ce demonstrantii au incendiat o banca din centrul Atenei.

Probleme cu banii are si Spania. Oficialii germani spun ca ibericii ar fi urmatorii care vor avea nevoie de ajutor international. intre timp, guvernul de la Madrid urmeaza sa aprobe un plan de reducere a deficitului bugetar. Angajatii din sistemul public au anuntat deja ca vor iesi in strada in cazul in care le vor fi reduse salariile.

VIDEO Sefa de protocol de la Casa Alba s-a impiedicat pe scari... Pakistanul interzice Facebook, deranjat de publicarea unor desene ale Profetului Mohammed...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x