Grecia, paralizata: Toate zborurile, anulate din cauza unei greve generale!

Controlorii de trafic aerian din Grecia vor intra in greva generala, miercuri, timp de 24 de ore, toate cursele aeriene cu plecare sau sosire pe aeroporturile grecesti urmand a fi anulate in aceasta zi, relateaza AFP, care citeaza un anunt al sindicatului aviatiei civile.

"Am hotarat sa intram intr-o greva de 24 de ore miercuri. Nu va avea loc niciun zbor catre sau de pe aeroportul international din Atena sau alte aeroporturi din Grecia", a declarat presedintele sindicatului aviatiei civile, Anguelos Sotiropoulos, pentru AFP.

Aceasta este ce-a de-a saptea greva de la inceputul anului, iar sindicatele din domeniul privat si public, GSEE si Adedy, vor respecta, miercuri, greva generala de 24 de ore.

"Nu suprimarii dreptului la munca" este sloganul sindicatelor care solicita organizarea unui protest in centrul Atenei, fata de un proiect de lege care prevede restructurarea intreprinderilor publice, alaturi de taieri din salarii, precum si de masuri care faciliteaza in viitor reducerile salariale in companiile private.

Proiectul de lege urmeaza sa fie votat marti in Parlament, cand se implineste o saptamana de la vizita la Atena a directorului FMI Dominique Strauss-Kahn si a comisarului european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, care au cerut Guvernului socialist sa puna in practica noi reforme structurale.

Companiile de transport urban si-au oprit activitatea duminica si luni, timp de sase ore iar marti este prevazuta o greva de 24 de ore.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri