Antena Căutare

Grecia scoate la vanzare o portiune din insula Corfu

Criza financiara fara sfarsit din Grecia impinge oficialitatile de la Atena sa scoata la vanzare o parte din insula Corfu, mai exact un teren de aproape 120 de hectare de pe litoral.

Oferta este, conform Daily Mail, parte a unui ambitios program de privatizari si concesiuni imobiliare, prin care Grecia incearca sa faca rost de 50 de miliarde de euro, dintre care 19 miliarde pana la sfarsitul lui 2015. Jumatate din suma ar uma sa fie obtinuta din tranzactii imobiliare.


Investitorii interesati trebuie sa transmita ofertele pe 10 aprilie. Terenul, situat in nord-estul insulei, ar putea fi folosit pentru un complex rezidential constand in case de vacanta sau facilitati pentru petrecerea timpului liber.

Suprafata insulei Corfu este de circa 600 de kilometri patrati.

Oficialii eleni asteapta ca prin aceste masuri sa creeze aproximativ 50.000 de locuri de munca pana in 2015, dar si sa stimuleze investitiile si cresterea economica. Intr-o tara intrata in recesiune inca din 2007, rata somajului a inregistrat in noiembrie 2011 un vivel record, de 21 la suta.

Anuntul de vanzare a unei parti din insula Corfu vine dupa ce, la inceputul acestui an, Grecia a anuntat ca inchiriaza Acropolele din Atena.

foto: whatafy.com

VIDEO! Republica Democrata Congo, in doliu: 200 de morti si alte sute de raniti in urma unei explozii... Iarna nu se lasa! Furtunile de zapada au facut ravagii in Franta si Belgia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x