Grecia: Transportatorii rutieri isi reiau lucrul, dupa trei saptamani de greva

Sindicatele transportatorilor rutieri greci au anuntat, vineri, ca au inceput reluarea lucrului dupa trei saptamani de greva care a paralizat comertul si exporturile, informeaza AFP.

"Exista disensiuni in cadrul miscarii noastre, in legatura cu continuarea sau nu a grevei", a declarat Apostolos Kenanidis, presedintele Federatiei Transportatorilor Internationali (Ofae).

Disensiunile au aparut dupa ce reprezentantii transportatorilor rutieri s-au intalnit joi cu ministrul Dezvoltarii si Concurentei, Michalis Chryssohoides, care a promis ca va sustine liberalizarea activitatilor in acest sector.

Potrivit lui Kenanidis, unii transportatori doresc o noua reuniune a adunarii generale a sindicatelor pentru a decide suspendarea sau nu a grevei initiate pe 13 septembrie.

Mii de containere s-au adunat in porturile Pireu si Salonic in ultimele zile, afectand comertul si transporturile.

Miscarea de protest a inceput sa degenereze dupa ce, saptamana trecuta, Parlamentul s-a pronuntat in favoarea deschiderii concurentei in acest sector, masura convenita in planul de redresare a economiei.

O criza a bunurilor de consum s-a instalat in tara elena, pe fondul grevei transportatorilor. Containerele cu alimente au fost blocate in portul Pireu, iar sute de supermarketuri au ramas cu rafturile goale.

Reforma in domeniul transporturilor face parte din masurile de austeritate care vizeaza redresarea economiei tarii. Pentru a iesi din impasul financiar, Grecia a imprumutat 110 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si FMI pe o perioada de trei ani.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri