Antena Căutare

Grecii au scapat de vizele pentru SUA. Noi mai stam!

Veste buna pentru cetatenii Greciei: Departamentul de Stat al SUA a confirmat astazi ca tara balcanica a fost inclusa in programul Visa Waiver, ceea ce inseamna ca grecii nu vor mai avea nevoie de vize pentru sederi in Statele Unite de pana la 90 de zile.

Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele Barrack Obama astazi, in cadrul unei intalniri cu premierul Greciei, George Papandreou, dar si cu Patriarhul Demetrios, liderul Bisericii Ortodoxe Grecesti din SUA. Decizia va fi pusa in aplicare chiar in urmatoarele saptamani.

"Participarea Greciei in programul Visa Waiver va intari securitatea in ambele tari, iar de acum incolo va fi mai usor pentru greci sa viziteze Statele Unite, fie ca vin pentru afaceri sau pentru a-si vedea familia si prietenii", a declarat Obama.

Pentru a intra in programul Visa Waiver, rata de refuz a vizelor pentru cetatenii unei tari trebuie sa fie de maximum 3%. Romania se afla, conform ultimelor statistici ale SUA, la pragul de 26% rata de refuz.

Sefii Uniunii Europene au cerut in mai multe randuri atat Statelor Unite, cat si Canadei, sa renunte cat mai rapid la vizele pentru unele dintre tariile UE (Romania, Bulgaria, Cipru, Ungaria), din moment ce nici un cetatean american sau candian nu are nevoie de viza de scurta sedere pentru a vizita tarile Uniunii Europene.

Langa noi: Cutremur de 4,9 grade in Serbia... UE, reticenta in privinta extinderii dupa aderarea Romaniei si Bulgariei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x