Antena Căutare

Greta Thunberg va participa la marşuri pentru mediu la Paris

Militanta ecologistă suedeză Greta Thunberg va participa la marşuri în favoarea protejării mediului în Franţa, pe 13 martie, la Grenoble, şi pe 14 martie, la Paris, evenimente organizate înaintea alegerilor municipale, au anunţat vineri organizatorii, citaţi de AFP.

Vineri "13 martie, mai mult de 42 de mobilizări şi greve ale tinerilor pentru climat sunt anunţate în toată Franţa", potrivit unui comunicat. A doua zi, sunt prevăzute mai mult de 80 de manifestaţii şi alte evenimente.

Manifestaţiile care vor fi organizate pe 13 şi 14 martie în Franţa sunt anunţate pe site-urile youthforclimate.fr şi marchepourleclimat.

"Aceste mobilizări vor reprezenta ocazia de a prezenta chestiunea climatului, care este esenţială, autorităţilor", explică organizatorii, care vor ca lupta contra schimbărilor climatice să fie printre priorităţile politicienilor.

Aceste marşuri "vor avea loc la un an după cele din 15 şi 16 martie 2019" şi "la câteva luni după mobilizare a mai mult de şapte milioane de tineri din toată lumea", în septembrie 2019, cu ocazia summitului pentru climat organizat de secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Tânăra activistă în vârstă de 17 ani Greta Thunberg a devenit chipul îngrijorării pentru mediul înconjurător a tinerilor şi a celor mai puţin tineri, determinând milioane de persoane să protesteze, şi chiar a fost invitată să vorbească la summitul Naţiunilor unite despre climat. Ea a început să protesteze în faţa Parlamentului suedez în august 2018, cu un panou pe care scria "Grevă şcolară pentru climat".

Sursa : news.ro

Guvernul italian, gest uluitor pentru locuitorii din zonele afectate de coronavirus! „Se suspendă!”... CNN: Răspândirea coronavirusului nu putea să aibă loc într-un moment mai prost pentru berea Corona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x