Live acumFilm: Maleficent
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Se întâmplă chiar de astăzi! Guvernul a decis ca toate datoriile cetățenilor rău platnici să fie acoperite din fundații caritabile! Cetățenii vor întâmpina Anul Nou fără datorii

Guvernul a decis ca toate datoriile cetățenilor rău platnici să fie acoperite din fundații caritabile!

Guvernul a decis ca toate datoriile cetățenilor rău platnici să fie ,,cumpărate'' de fundații caritabile! Unul dintre cei mai bogați oameni va acoperi toate cheltuielile!Cetățenii vor întâmpina Anul Nou fără datorii

Guvernul din Georgia a decis să anuleze datoriile bancare ale peste 600.000 de cetăţeni din această ţară care se aflau pe ''lista neagră'' a rău platnicilor, a anunţat luni premierul Mamuka Bakhtadze într-o conferinţă de presă, informează EFE, citată de Capital.

Potrivit lui Bakhtadze, ministrul de finanțe al Georgiei datoriile cetăţenilor georgieni la bănci și organizaţii de creditare se ridică la circa 1,5 miliarde de laris (aproximativ 566 de milioane de dolari).

''Datoriile a circa 600.000 dintre cetăţenii noştri vor fi acoperite în totalitate de fundaţia caritabilă 'Kartu', care a cumpărat aceste datorii'', a confirmat ministrul de finanţe georgian, Ivane Machavariani. ''Poporul nostru va întâmpina Anul Nou fără datorii, poporul nostru va scăpa de povara cea mai grea'', a subliniat Bakhtadze, care a menţionat că datoriile reprezintă unul dintre principalele motive de sărăcie în rândul populaţiei Georgiei, ţară cu 3,7 milioane de locuitori.

Bakhtadze a mulţumit băncilor şi altor instituţii financiare care au participat la negocierile cu guvernul pentru a atinge acest obiectiv şi a salutat îndeosebi implicarea fundaţiei caritabile 'Kartu'.

Fundaţia 'Kartu' aparține multimilionarului Bidzina Ivanişvili, fost premier al Georgiei şi totodată cel mai bogat om din Georgia, revista Forbes estimându-i averea la circa 4,6 miliarde de dolari.

Credit foto:economica.net

Recomandari