Antena Căutare

Guvernul britanic: Credinciosii nu au dreptul de a purta cruce la munca

Crestin-ortodocsii nu au niciun drept sa poarte bijuterii in forma de cruce la munca conform unui proiect al guvernului britanic, scrie The Telegraph.

Ministrii care au propus proiectul de lege se vor pronunta astfel si in cazul a doua femei care isi cer dreptul de a purta cruce, situatie care a ajuns si la Curtea Europeana pentru drepturile omului.

Este pentru prima oara cand Guvernul se sesizeaza in ceea ce priveste problema purtarii crucilor, simbol al credintei ortodoxe.

Conform unui document citat de The Sunday Telegraph se presupune ca atat timp cat crucea nu este o "cerinta" a credintei ortodoxe angajatiilor li se poate interzice afisarea acesteia.

Lordul Carey, fostul arhiepiscop de Canterbury, a reactionat nervos la auzul acestei propuneri. Acesta a acuzat faptul ca ministrii dicteaza asupra religiei crestine, fiind un nou exemplu de excludere a credintei din viata oamenilor.

Refuzul Guvernului de a se pronunta asupra acestei probleme a aparut dupa ce liderii bisericii Romano-Catolice din Anglia a protestat in ceea ce priveste casatoriile intre aceleasi sexe.

The Sunday Telegraph a aratat, intr-un sondaj national faptul ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste afisarea simbolului crestin-ortodox.


Foto: alibaba.com

Raport: "Net-cetatenii", in centrul unei violente fara precedent in 2011... Oficialii NATO, spionati de chinezi prin intermediul Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x