Antena Căutare

Guvernul Bulgariei a demisionat, ca reactie la protestele violente in care mai multi oameni au fost raniti de Politie

Premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat in aceasta dimineata ca Executivul tarii demisioneaza.

Decizia vine pe fondul protestelor nationale anti-austeritate si demonstratiilor impotriva preturilui ridicat al electricitatii. De cateva zile, zeci de bulgari au demonstrat in Capitala. Mai mult decat atat, in ultimele seri, manifestatiile au degenerat in violente intre protestatari si fortele de ordine.

"Avem demnitate si onoare. Poporul este cel care ne-a incredintat puterea, astazi noi i-o dam inapoi", a declarat Boiko Borisov, precizand ca nu va participa la un guvern interimar inaintea alegerilor legislative prevazute pentru iulie, informeaza Antena 3.

Premierul a amintit, in fata Parlamentului, de ciocnirile violente de la Sofia intre politie si manifestanti, adaugand ca "fiecare strop de sange este o rusine pentru noi".

"Nu voi participa la un Guvern in care politia bate oameni si in care amenintarile cu proteste inlocuiesc dezbaterea politica", a adaugat el.

Premierul a mai anuntat ca demisia va fi depusa oficial la pranz, dupa ultima reuniune a Guvernului.

Din moment ce in mod normal alegerile parlamentare sunt prevazute pentru 7 iulie, demisia Guvernului le va devansa cu cateva saptamani.

Inca un american si-a incarcat arma si a inceput sa traga la intamplare. Trei oameni au cazut secerati de gloante... Primarul din Montreal a fost audiat, dupa una dintre cele mai mari actiuni ale Unitatii anticoruptie canadiene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x