Antena Căutare

Guvernul de la Budapesta saluta decizia privind UMF Targu Mures

Executivul de la Budapesta a salutat decizia Guvernului roman de infiintare la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures a unei noi facultati cu programe in limbile romana, maghiara si engleza, relateaza cotidianul ungar Magyar Nemzet.

"In urma aprobarii hotararii de Guvern privind UMF Targu Mures, in Romania a fost eliminata si ultima piedica din calea independentei pregatirii in limba maghiara in invatamantul superior. Suntem convinsi ca prin aceasta decizie s-a facut un pas important in consolidarea si dezvoltarea invatamantului in limba maghiara in Transilvania. Succesul obtinut este rezultatul atitudinii unitare si a perseverentei corpului profesoral si a studentilor maghiari", se arata intr-un comunicat transmis de Secretariatul pentru Politica Nationala, citat de cotidianul ungar.

Magyar Nemzet reaminteste publicului ungar intreaga istorie a acestei decizii la nivel inalt din Romania, care reprezinta, in ochii Budapestei, un adevarat succes.

Citeste si Jurnalul!

Bulgaria renunta la centrala nucleara de la Belene si face centrala pe gaze, cu Rusia!... Arhivele personale ale lui Nelson Mandela pot fi consultate pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x