Antena Căutare

Guvernul Kosovo, răsturnat printr-o moţiune de cenzură în toiul pandemiei noului coronavirus

Guvernul de coaliţie aflat la conducerea Kosovo de mai puţin de două luni a fost răstrunat de la putere în urma unei moţiuni de cenzură, punctul culminant al unor lupte interne care privează astfel acest teritoriu sărac de conducerea în toiul pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Moţiunea de cenzură a fost depusă de partidul minoritar din cadrul coaliţiei guvernamentale condusă de către premierul Albin Kurti, liderul formaţiunii naţionaliste de stânga Vetevendosje, care a ajuns la putere promiţând să pună capăt dominaţiei elitelor, acuzate de corupţie.

Moţiunea de cenzură depusă de LDK a fost adoptată miercuri - după aproximativ 12 ore de dezbateri - cu 82 din cele 120 de voturi din Parlament.

Numeroşi locuitori ai fostei provincii sârbe - în care serviciile din sănătate duc o lipsă cruntă de resurse - dau, de mai multe zile, concerte de caserole de la balcon, în semn de protest faţă de criza politică.

În deschiderea sesiunii, un manifestant a încălcat restricţiile de deplasare pe timpul nopţii - decretate în lupta împotriva noului coronavirus - şi a desfăşurat în faţa sediului Parlamentului o banderolă pe care se putea citi mesajul ”Pandemia cea mai periculoasă pentru Kosovo este politica. Ruşine să vă fie!”.

Premierul şi susţinătorii săi se declară victime ale manevrelor preşedintelui Hashim Thaci, un fost lider de război şi o figură centrală a politicii kosovare după Războiul de Independenţă (1998-1999).

Alegerile legislative din octombrie au consacrat înfrângerea foştilor combatanţi independenţi din cadrul PDK, însă mandatul preşedintelui Thaci, liderul lor, se încheie în 2021.

Sursa : news.ro

Medic spaniol: "Vă credeți nemuritori? Priviți" Cum s-au "măcinat" plămânii unui tânăr de 28 de ani,... Opt operatori europeni de telefonie acceptă să împărtăşească CE date de geolocalizare de pe mobilele clienţilor, pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x