Căutare Live

Guvernul nipon a interzis comercializarea carnii de vita din prefectura Fukushima

Guvernul de la Tokyo a interzis comercializarea carnii de la vitele crescute in fermele din prefectura Fukushima, dar si sacrificarea tuturor bovinelor din aceasta zona. Potrivit BBC, exista temeri ca mai mult de 500 de vaci au consumat nutreturi contaminate radioactiv, carnea lor ajungand in mai multe zone ale Japoniei.

Am ordonat guvernatorului din prefectura Fukushima sa opreasca activitatea tuturor abatoarelor si a fabricilor de ambalare carnii", a declarat marti purtatorul de cuvant al guvernului de la Tokyo, Yukio Edano.

Initial, s-a presupus ca marfa contaminata provenea de la vaci crescute in fermele din imediata apropiere a centralei nucleare grav afectata de seismul, urmat de valul tsunami, produs la 11 martie.

Numai ca ultimele descoperiri au relevat faptul ca un nivel de cesiu radioactiv de cateva ori peste nivelul maximn admis s-a inregistrat la carenea de vita provenind din ferme aflate la 100 de kilometri distanta de Fukushima.

Sursa: Jurnalul National

Foto: bangitout.com

VIDEO! Rupert Murdoch, atacat in Parlamentul britanic... Banca Mondiala: Ideea infiintarii a doi giganti energetici in Romania a alungat investitorii...
Ultimele știri