Antena Căutare

Guvernul Statelor Unite dat în judecată de Twitter, după ce a încercat să obțină informaţii despre identitatea unui utilizator. Acesta a criticat actuala guvernare

Twitter a dat în judecată guvernul Statele Unite ale Americii după ce acesta i-a cerut să divulge identitatea unui utilizator care a criticat politica cu privire la imigrare promovată de preşedintele Donald Trump, informează bbc.com.

Twitter a dat în judecată guvernul Statele Unite ale Americii după ce acesta i-a cerut să divulge identitatea unui utilizator care a criticat politica cu privire la imigrare promovată de preşedintele Donald Trump, informează bbc.com.

Potrivit datelor disponibile în contul Twitter care a publicat critici la adresa preşedintelui american, ”@ALT_USCIS”, acesta ar fi administrat de angajaţi federali de la Serviciul de Imigrare şi Naturalizare al SUA. Twitter a cerut unei instanţe să blocheze cererea administraţiei Trump, susţinând că ar afecta libertatea de exprimare. Procesul a fost intentat în San Francisco, unde se află sediul companiei.

Dreptul la liberă exprimare permite utilizatorilor Twitter şi companiei în sine, în conformitate cu primul amendament al Constituţiei Statelor Unite să disemineze un discurs politic anonim sau sub un pseudonim”, a argumentat Twitter, potrivit news.ro.

Compania a adăugat că guvernul american nu poate obliga Twitter să dezvăluie informaţii în privinţa identităţii utilizatorilor fără a demonstra în prealabil că a fost comisă o infracţiune penală sau civilă. Decizia Twitter a fost sprijinită de organizaţia American Civil Liberties Union (ACLU).

Suntem bucuroşi să vedem că Twitter apără drepturile utilizatorilor. Pentru a cere divulgarea identităţii unui vorbitor anonim pe internet, guvernul trebuie să aibă o justificare puternică. Însă, în acest caz, guvernul nu are absolut niciun motiv, generând temeri că încearcă pur şi simplu să înăbuşe disidenţa”, a transmis ACLU.

În luna ianuarie, când Donald Trump a devenit preşedinte al SUA, au început să apară pe internet mai multe conturi ”alternative” ale serviciilor guvernamentale americane. Cele mai multe dintre acestea ar fi aparţinut unor actuali sau foşti angajaţi ai acelor agenţii, care au publicat critici dure la adresa noului preşedinte.

Guvernul a încercat să utilizeze US Customs and Border Protection (CBP), instituţie folosită de obicei pentru a obţine rapoarte referitoare la mărfurile importate, pentru a primi informaţii detaliate despre persoanele care se află în spatele contului @ALT_USCIS, precum: numele utilizatorilor, numere de telefon, adrese de e-mail şi adrese IP.

De asemenea, guvernul american a cerut ca Twitter să furnizeze informaţiile până pe 13 martie, deşi compania a primit solicitarea abia pe 14 martie.

A murit românca rănită în atentatul de la Londra! Tânăra a fost deconectată de la aparate!... Tragediile de la Nisa și Berlin, la indigo! Un bărbat a intrat cu un camion în pietoni, la Stockholm! Atentat în Suedia....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x