Antena Căutare

Hackerii, mai temuti ca teroristii. Britanicii se tem ca infractorii cibernetici vor dobori avioane

Atacuri informatice, atentate teroriste, imigratie ilegala. Toate acestea se afla pe lista amenintarilor carora Marea Britanie ar putea fi nevoita sa le faca fata in urmatorii cinci ani si care au fost incluse Strategia Nationala de Securitate. Documentul, facut public marti de premierul David Cameron, arata ca autoritatile britanice sunt din ce in ce mai preocupate de pericolele provenite din mediul virtual.

Infractiunile informatice au fost incluse in aceeasi categorie cu atentatele teroriste, aceea a pericolelor de gradul I, in timp ce imigratia ilegala se afla in categoria amenintarilor de gradul al III-lea, dezvaluie "Daily Mail".

"Criminalii cibernetici", la fel de temuti ca teroristii

Cea mai recent "specie" de criminali, potrivit Stratregiei Nationale de Securitate a Marii Britanii, sunt hackerii. Acestia au intrat in atentia oficialilor britanici din domeniul securitatii, care au confirmat ca atacurile informatice au capacitatea de a dobori si un avion comercial cu pasageri la bord.

"Nu trebuie sa asteptam pana va cadea un avion din cer ca sa punem problema asta", a mentionat un oficial britanic facand referire la pericolul pe care il reprezinta hackerii.

Potrivit textului Strategiei, atacurile in spatiul virtual pot avea urmari dezastruoase in viata reala. Guvernul, armata, tintele economice si industriale, inclusiv serviciile esentiale, pot fi pertubate de un advesar capabil.

David Cameron a pus la dispozitie autoritatilor un buget de cel putin 500 de milioane de lire sterline pentru combaterea atacurilor cibernetice.

IRA, comparata cu Al-Qaeda

Gruparea IRA (Armata Republicana Irlandeza) a fost pusa pe picior de egalitate cu renumita Al Qaeda, ambele avand potentialul de apune la cale atentate sangeroase, se arata in documentul facut public de primul-ministru britanic.

In textul strategiei se mentioneaza ca pericolul pe care il reprezinta Al Qaeda "nu a fost diminuat".

Imigrantii ilegali "aduc" crima organizata si terorismul in Marea Britanie

Nu in ultimul rand, autoritatile se simt agresate si de imigrantii ilegali, fenomenul migratiei fiind asociat cu amenintarea terorista. Oficialii britanici au tras un semnal de alarma cu privire la "cresterea semnificativa a nivelului de terorism, a crimei organizate, a numarului imigrantilor ilegali si a bunurilor ilicite care incearca sa treaca granitele si sa patrunda in Regatul Unit".

VIDEO! Taifunul Megi a facut zece victime in Filipine... Paris: Proteste violente pe strazile din cauza cresterii varstei de pensionare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x