Antena Căutare

Haiti: Peste 225.000 de copii, transformati in sclavi de catre propriii parinti

Copii nevinovati sunt transformati in sclavi chiar de parintii lor, in Haiti, acolo unde jurnalistii de la Al Jazeera au realizat un reportaj cutremurator. Tara, decimata de cutremurul din ianuarie, s-a intors practic la sclavagism, din nevoia de supravietuire.

Astazi, sclavia este ilegala in toate tarile de pe planeta. Adevarul este insa ca ea nu a murit in secolul al XIX-lea. Exista, este infloritoare si este mai mare ca niciodata.

Echipa de la Al Jazeera a reusit sa demonstreze cumplitul adevar. Jurnalistii au mers direct in Haiti, statul caraibian devastat de cutremurul violent din ianuarie, care a ucis peste 100.000 de oameni. Ruinele ascund acum un secret teribil.

Parintii isi obliga copiii sa lucreze cu ziua in alte case, contra unor sume de bani care ajuta familia sa supravietuiasca. Copiii sunt legati, loviti si umiliti la fiecare pas.

Exista peste 225.000 de copii in Haiti si neoficial, cu totii sunt sclavi. In lume, sunt mult mai multi. Peste opt milioane de sclavi. Multi sunt obligati sa se prostitueze iar altii, in jur de 500.000, sunt copii soldati.

Haiti este la numai doua ore de zbor de la plajele din Florida si totusi este cea mai saraca tara din Caraibe. Dupa decenii de dictatura si saracie lucie, mii de familii haitiene au fost fortate sa isi plaseze copiii intr-un sistem care a dus la abuzuri si exploatare.

Sursa: Antena3


VIDEO! Brazilia: O masina de politie a impiedicat decolarea unui avion... Indicele dezvoltarii umane al ONU: Romania, pe locul 50 din 187...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x