Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Halkidiki, la două zile după ciclon. Peninsula pare devastată de război: există un risc ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie.

A fost declarată stare de urgenţă în Halkidiki. La două zile după ciclonul devastator, locuitorii şi turiştii din peninsulă încearcă să revină la viaţa normală.

A fost declarată stare de urgenţă în Halkidiki. La două zile după ciclonul devastator, locuitorii şi turiştii din peninsulă încearcă să revină la viaţa normală.

Pe mulţi dintre localnici, însă, ciclonul i-a lăsat pe drumuri. Autorităţile au promis că îi vor ajuta să-şi reconstruiască locuinţele şi au reuşit, între timp, să restabilească alimentarea cu energie electrică în majoritatea zonelor afectate.

Cea mai puternică furtună din Halkidiki, din ultimii 35 de ani, a transformat peninsula într-o zonă devastată parcă de război. Zi şi noapte, echipele de intervenţie, voluntari şi locuitori curăţă străzile şi încearcă să-şi recupereze bunurile printre dărâmături.

Autorităţile evaluează, acum, pagubele. Iar 500.000 de euro au fost alocaţi de către stat special pentru reparaţi. Fondurile sunt, însă, insuficiente pentru localnicii care şi-au pierdut munca de o viaţă, în doar câteva clipe.

Cele mai mari pagube, care au afectat reţeaua de electricitate şi casele oamenilor, au fost provocate de copacii căzuţi. Curentul electric a fost restabilit pentru majoritatea locuitorilor.

De teamă că forţa naturii s-ar putea dezlănţui din nou, mulţi turişti şi-au făcut bagajele şi au plecat înainte de terminarea sejurului. Însă nu toţi au fost dispuşi să renunţe la vacanţa.

Vremea de coşmar continuă în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Republica Elenă, în special în Insula Rodos, că există un risc ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic.