Antena Căutare

Hamas declara stare de urgenta in Fasia Gaza

Guvernul Hamas, la putere in Fasia Gaza, a decretat astazi "stare de urgenta" pentru serviciile de securitate, chemate sa lucreze 24 de ore din 24, in contextul confruntarilor cu armata israeliana, a declarat un purtator de cuvant, citat de AFP.

"Ministerul de Interne a decretat stare de urgenta. Toate fortele de securitate trebuie sa lucreze 24 de ore din 24, ca si serviciile de aparare civila si serviciile medicale, pentru a proteja si salva locuitorii de ocupantul sionist", a declarat Ihab al-Ghoussein, purtator de cuvant al ministerului de Interne.

Confruntarea armata din aceste zile dintre Israel si Hamas, cea mai grava din 2009, a costat viata a 17 palestinieni din Fasia Gaza. Aceste confruntari au inceput joi si ele continuau sambata, cu noi lansari de proiectile palestiniene si raiduri aeriene israeliene.

"Gruparile palestiniene (din Gaza) s-au angajat sa respecte armistitiul si sa faca sa inceteze tirurile de racheta, dar agresorul sionist a facut sa esueze totul, atacand si ucigand civili, femei, copii si persoane in varsta", a adaugat Ihab al-Ghoussein. El a acuzat armata israeliana de a fi tras asupra echipelor de salvare si a ambulantelor "obuze cu fosfor a caror utilizare este interzisa de dreptul international".

Sursa: Jurnalul National

Protestele violente in Siria: peste 100 de morti!... Sute de romani, la europrotestul de la Budapesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x