Antena Căutare

Hamid Karzai: Afganistanul refuza sa se implice intr-un potential conflict SUA-Iran

Afganistanul si-a declarat pozitia de neutralitate in disensiunea existenta intre Iran si Statele Unite, prin declaratia presedintelui afgan, Hamid Karzai, informeaza AFP.

Liderul Afganistanului a declarat, miercuri, ca teritoriul afgan nu va fi folosit in acest sens de nici una dintre partile implicate in conflict, referindu-se la cazul avionului de spionaj american prabusit in Iran.

"Afganistanul nu trebuie sa ajunga un teren de lupta pentru nicio alta tara. (...) Afganistanul vrea sa fie prieten al Iranului, un vecin cu care imparte aceeasi limba si religie", a declarat presedintele afgan.

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat, luni, ca Statele Unite au cerut Iranului restituirea aparatului de spionaj. Insa presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a sugerat ca avionul nu va fi returnat.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Inca un adversar pentru Putin. Liderul opozitiei radicale Eduard Limonov isi depune candidatura pentru alegerile prezide... Olanda ii da replica lui Basescu: "Problemele privind Schengen tin de coruptie, nu de zarzavaturi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x