Antena Căutare

Haos in Egipt: Sapte morti si 100 de raniti, dupa trei zile de violente

Egiptul este cuprins de haos pentru a treia zi consecutiv. Mii de manifestanti, care cereau demisia presedintelui Hosni Mubarak, s-au batut cu fortele de ordine in principalele orase ale tarii.

Bilantul confruntarilor a ajuns pana acum la 7 morti si 100 de raniti. Politistii au recurs pe alocuri la masuri excesive impotriva multimii, inclusiv focuri de arma.

De trei zile, Egiptul e cuprins de haos. Inspirati de revolutia din Tunisia, mii de oameni au iesit pe strazi si au cerut demisia presedintelui Hosni Mubarak.

Multimea a aruncat cu pietre in cladirile oficiale si au incendiat o sectie de politie. Fortele de ordine au intervenit in numar impresionant, pentru a restabili ordinea. Aproape 1000 de persoane au ajuns dupa gratii insa arestarile nu au pus capat violentelor.

Fostul lider al opozitiei din Egipt, Mohamed ElBaradei, s-a intors in tara si a promis sa se alature manifestantilor.

Autoritatile din Cairo nu par insa dornice de schimbare. Oficialii au avertizat ca vor reprima fara menajamente protestele, daca multimea nu renunta de buna voie. Hosni Mubarack se afla la putere de 30 de ani si e considerat unul dintre cei mai duri disctatori ai lumii. El e acuzat ca si-a mentinut functia, fraudand in mod repetat alegerile.

Manifestatii violente de strada au avut loc si in Turcia la Ankara si Istanbul.

Demonstrantii erau studenti, opozanti ai guvernului islamic conservator.

Nici vecinii nostri maghiari nu au scapat de proteste. Mii de oameni s-au adunat in fata parlamentului din Budapesta si au cerut modificarea legii presei. Documentul, adoptat recent, e considerat extrem de restrictiv iar organizatiile internationale spun ca incalca principiile libertatii de exprimare.

Sursa: Antena3

IMAGINI SOCANTE: Tanar impuscat mortal in timpul protestelor din Egipt... Egipt: Mohamed El Baradei, laureat al premiului Nobel pentru Pace, arestat pentru participare la proteste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x