Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Hillary Clinton: "Siria nu trebuie sa devina un sanctuar pentru teroristii PKK"

Sefa diplomatiei americane Hillary Clinton a declarat, sambata, la Istanbul, ca "Siria nu trebuie sa devina un sanctuar pentru teroristii din cadrul PKK", o miscare armata aflata in conflict cu aliatul turc al Washingtonului, relateaza AFP, citata de Antena3.

Clinton a declarat in fata presei, la finalul unei intalniri cu ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu, ca "impartaseste ingrijorarile" Turciei in acest sens, apreciind ca Siria nu poate sa devina un sanctuar pentru rebelii kurzi "nici acum si nici dupa plecarea regimului" presedintelui Bashar al-Assad.

Ea si-a exprimat ingrijorarea fata de faptul ca "teroristii din cadrul PKK si Al-Qaida profita de pe urma luptei legitime a poporului sirian pentru a isi promova propria agenda".

Davutoglu, a carui tara lupta impotriva PKK din 1984, a apreciat ca "nu exista loc pentru o vacanta a puteri in Siria" de care ar putea sa beneficieze rebelii din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), subliniind ca este necesar ca perioada de tranzitie in Siria sa se incheie cat mai rapid posibil.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat recent regimul de la Damasc, cu care Ankara si-a intrerupt legaturile, ca a "incredintat" mai multe zone din nordul Siriei PKK si a avertizat ca Turcia ar putea sa isi exercite dreptul de a-i urmari pe rebeli pe teritoriul acestei tari.

Citeste si... Bashar al-Assad a numit un nou premier. Fostul demnitar a fugit in Iordania

sursa: Antena3.ro

foto: Hepta.ro

Recomandari