Antena Căutare

Hollande si Sarkozy, atacuri reciproce in campania electorala pentru turul doi

Nicolas Sarkozy si Francois Hollande si-au reluat, fara nicio zi de odihna, campania pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta.

Amandoi incearca sa atraga voturile celor care au preferat-o pe Marine Le Pen, candidata extremei drepte, clasata pe locul trei in primul tur, cu un rezultat neasteptat de bun.

Cine v-a fi presedintele Frantei e greu de spus acum, mai a les ca Marine Le Pen lasa sa se inteleaga ca nu va face nicio recomandare alegatorilor sai.

Desi s-a clasat doar al doilea in primul tur, fapt fara precedent pentru un presedinte in functie, Nicolas Sarkozy se declara increzator in victorie. Dar, pentru aceasta, ar trebui sa "recupereze" cat mai multe voturi din cele adunate de Marine Le Pen.

"Alegatorii Frontului National trebuie respectati. Au facut o optiune, si-au exprimat o optiune. A fost un vot nascut din suferinta, din criza, cum am putea sa-i insultam?", a spus presedintele in functie.

La randul lor, socialistii lui François Hollande nu uita ca multi din alegatorii extremei drepte provin din clasele populare, dezamagite de partidele stangii.

"Multi dintre ei au votat ca protest fata de nesiguranta, saracie, somaj, pierderea reperelor, disparitia moralitatii publice. Iar programul candidatului nostru da raspunsuri la toate acestea. [...] Sarkozy vorbea ca un castigator", a spus contracandidatul sau.

Teoretic, Marine Le Pen ar trebui sa-l prefere pe Sarkozy, care, in campanie, a adoptat unele pozitii apropiate de ale extremei drepte. Ea spune, insa, ca nu mai crede in sinceritatea actualului presedinte si se arata la fel de severa cu ambii candidati.

"De azi dimineata, ii tot aud pe domnul Hollande si domnul Sarkozy care se intrec in amabilitati fata de alegatorii care m-au votat in primul tur. [...] In acelasi timp, ei ii insulta si ii umilesc", a spus candidata care a iesit pe locul trei dupa alegeri.

Analistii cred ca Marine Le Pen nu va da niciun consemn alegatorilor care au votat-o. Potrivit sondajelor, doua treimi dintre acestia vor vota, oricum, cu Sarkozy, dar alti 20 la suta - cu Hollande.

Liderul socialist pastreaza, astfel, prima sansa, deoarece poate conta si pe voturile stangii radicale si ale ecologistilor, ai caror candidati au fost, si ei, eliminati in primul tur.




Foto:economist.com

VIDEO! Doi pescari englezi au fost salvati in ultima clipa de la inec... Un american a murit dupa ce si-a facut nevoile la metrou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x