Antena Căutare

Hong Kongul se pregăteşte pentru noi demonstraţii în weekend, în timp ce China a organizat exerciţii paramilitare

Hong Kongul se pregăteşte pentru noi demonstraţii în acest weekend, în timp ce China a avertizat din nou împotriva interferenţei străine în criza din oraş şi a organizat exerciţii paramilitare în apropierea frontierei acestuia, transmite Reuters.

Hong Kongul se pregăteşte pentru noi demonstraţii în acest weekend, în timp ce China a avertizat din nou împotriva interferenţei străine în criza din oraş şi a organizat exerciţii paramilitare în apropierea frontierei acestuia, transmite Reuters.

Guvernele occidentale, inclusiv din Statele Unite, au intensificat apelurile pentru reţinere, după scenele urâte şi haotice care au avut loc la aeroportul oraşului în această săptămână, care au dus la anularea a aproape 1.000 de zboruri, în timp ce protestatarii au reţinut doi bărbaţi suspectaţi să ar fi simpatizanţi ai guvernului.

De-a lungul unui pod care face legătura cu zona rurală a Hong Kongului cu oraşul Shenzhen aflat în China continentaţă, sute de membri ai Poliţiei Armate a Poporului au efectuat exerciţii la un complex sportiv, eveniment considerat un avertisment dat protestatarilor.

Poliţia a fost văzută efectuând exerciţii de control al mulţimii şi peste 100 de vehicule paramilitare au umplut parcarea stadionului.

Presa de stat din China a relatat prima oară despre aceste exerciţii luni, provocând îngrijorare în SUA că acestea ar putea fi folosite pentru răspândirea protestatarilor. Totuşi, mai mulţi diplomaţi occidentali şi asiatici din Hong Kong au declarat că Beijingul nu are intenţia să trimită aceste forţe pe străzile din Hong Kong.

Cele zece săptămâni de confruntări violente între poliţie şi protestatari au provocat cea mai gravă criză în Hong Kong de la revenirea acestuia sub control chinez, în 1997.

Preşedintele american Donald Trump a legat acordul comercial dintre SUA şi China de rezolvarea ”umană” a tulburărilor sociale de către China şi a sugerat că doreşte să se ntâlnească cu Xi pentru a discuta despre criză.

Sursa : news.ro

Incendiu la o fabrică de oţel, în oraşul polonez Cracovia... Amazon este criticată online în China din cauza tricourilor de pe site-ul său inscripţionate cu sloganuri care susţin pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x