Antena Căutare

Hosni Mubarak: "Vreau sa predau puterea intr-o atmosfera de securitate. Opozitia se afla in spatele protestelor"

Presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a tinut un discurs adresat natiunii, declarand ca nu va mai candida pentru un nou mandat, insa va ramane la conducerea tarii in urmatoarele luni si va lua masuri legislative care sa asigure viitoarele alegeri.

"Nu intetionez sa candidez la urmatoarele alegeri prezidentiale. Sunt gata sa-mi inchei cariera pentru binele poporului. Vreau sa predau puterea intr-o atmosfera de securitate"


"In cele cateva luni care au ramas, voi lucra sa asigur tranzitia puterii in bune conditi", a adaugat presedintele.

In cazul in care Mubarak ar mai fi candidat la presedintie, SUA si-ar fi retras suportul pentru cei mai apropiati aliati ai Egiptului. Mesajul presedintelui Obama a fost trasmis liderului egiptean prin intermediul diplomatului Frank G. Wisner, care are legaturi stranse cu Egiptul .

Prin intermediul mesajului, SUA au cerut pe un ton ferm ca presedintele Mubarak sa nu mai candideze la urmatoarele alegeri prezidentiale si sa asigure un proces de votare corect si liber in luna septembrie.

Principalele declaratii ale lui Hosni Mubarak:

- Incidentele din ultimele zile ne obliga sa alegem intre haos si ordine. Am inceput sa formez de urgenta un nou Guvern care sa raspunda cererilor poporului.

-Niciodata nu am vrut putere sau influenta. Oamenii stiu ce am oferit natiunii pe timp de razboi si pace. Nu sta in credinta mea sa-mi abandonez poporul.

- Prioritatea mea e sa stabiliesc linistea natiunii.

- Nu intetionez sa candidez la urmatoarele alegeri prezidentiale. Sunt gata sa-mi inchei cariera pentru binele poporului.

- Vreau sa predau puterea intr-o atmosfera de securitate.

- In cele cateva luni care au ramas, voi lucra sa asigur tranzitia puterii in bune conditii.

- Opozitia se afla in spatele protestelor.

sursa: Antena3.ro

Popularii europeni sprijina aderarea Romaniei la Schengen in 2011... Romania, SUA si UE, acuzate de implicare in politica interna a Rep. Moldova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x