Antena Căutare

Ideea Romaniei in Schengen il ingrozeste pe viceprimarul din Milano

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen si decizia europeana de eliminare a vizelor Schengen pentru cetatenii albanezi si bosniaci vor scurtcircuita "infrastructura" de siguranta publica a orasului Milano. Cel putin asta sustine viceprimarul orasului, Riccardo De Corato.

"Exista riscul ca orasul Milano sa ajunga in situatia din 2007, cand a aderat Romania la UE, cand au venit in scurt timp peste 10.000 de romi in oras, plus 40 la suta dintre infractorii romani dati in urmarire, cum afirmase ministrul roman al Justitiei", adauga oficialul milanez.

"Milano s-a confruntat cu cresterea infractionalitatii dupa aderarea Romaniei la UE. Iar decizia eliminarii vizelor pentru albanezi si bosniaci risca sa conduca la repetarea situatiei", avertizeaza De Corato.

Ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, declara in februarie 2009 ca 40 la suta dintre romanii dati in urmarire internationala se aflau pe teritoriul Italiei.

Sursa: Jurnalul National

IMAGINI SOCANTE! Rusia: Jurnalist batut cu salbaticie... Luare de ostatici la un sediu BMW din Franta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x