Antena Căutare

Imaginea ce-ți va da fiori! Grup de turiști, surprins plimbându-se pe vulcan, cu un minut înainte de eurpția vulcanică. Sunt cel puțin opt morți și zeci de răniți

O imagine surprinsă cu puțin timp înainte de erupția vulcanică din Noua Zeelandă arată, încă o dată, cât de puternică și neprevăzută este forța naturii. Cu puțin timp înainte ca vulcanul să erupă, câțiva turiști se plimbau liniștiți pe craterul vulcanului. 

Imaginea ce-ți va da fiori! Grup de turiști, surprins plimbându-se pe vulcan, cu un minut înainte de eurpția vulcanică. Sunt cel puțin opt morți și zeci de răniți Galerie
Imaginea ce-ți va da fiori! Grup de turiști, surprins plimbându-se pe vulcan, cu un minut înainte de eurpția vulcanică

Imaginea inedită făcută publică de un fotograf este dovada de necontestat că o vulcanică este iminentă și, mai mult de atât, poate rămâne o dovadă că un astfel de fenomen este devastator și neașteptat.

Cinci persoane au fost găsite moarte, iar alte opt sunt dispărute și, cel mai probabil, decedate, în urma erupției vulcanice ce a avut loc luni, pe Insula Albă din Noua Zeelandă.

Tragedie pe Insula Albă din Noua Zeelandă! Cel puţin cinci oameni au murit iar 18 au fost răniţi după ce un vulcan a erupt

Imaginea a fost surprinsă de o cameră de supraveghere a agenției GeoNet, care este responsabilă de monitorizarea activității geologice în Noua Zeelandă.

Zona întreagă din apropierea vulcanului este plină de seismometre, spectometre UV și camere video de ultimă generație, una dintre ele fiind poziționată chiar spre mijlocul craterului, motiv pentru care a fost surprins momentul în care câțiva turiști se plimbau liniștit pe crater. Un minut mai târziu, erupția vulcanică a avut loc.

Ulterior, în aceeași zonă, imaginile arată un crater gol, plin de cenușă.

Imaginea ce-ți va da fiori! Grup de turiști, surprins plimbându-se pe vulcan, cu un minut înainte de eurpția vulcanică. Sunt cel puțin opt morți și zeci de răniți

Un paramedic ajuns pe White Island Zeelandă pentru a ajuta victimele erupţiei vulcanice a declarat marţi că ceea ce a văzut pe insulă a fost o ”experienţă şocantă”, asemănând scena cu recenta miniserie de televiziune „Cernobîl”, relatează Reuters.

Totul era acoperit de cenuşă. A fost o senzaţie destul de copleşitoare”, a povestit Russell Clark pentru Television New Zealand (TVNZ).

Aproape 50 de persoane se aflau pe Insula Albă în momentul erupției vulcanice

Dintre cele 47 de persoane aflate pe insulă sau în apropierea acesteia la momentul erupţiei de luni, cinci au decedat, iar alte 31 au fost rănite, multe fiind în stare critică.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Pete Watson, a declarat presei că este posibil ca nu toţi pacienţii să supravieţuiască. 27 de persoane au suferit arsuri pe cel puţin 30% din suprafaţa corpului, iar numărul pacienţilor aflaţi încă în stare critică este „în jurul cifrei 20”, a indicat el.

Imagini uluitoare! Doi români au trăit spaima vieții. Se aflau pe Etna, în momentul în care vulcanul a erupt

În urma erupţiei, opt persoane au fost date dispărute, presupuse decedate la o zi după evenimentul tragic. Turişti din Australia, Statele Unite, Marea Britanie, China şi Malaysia, precum şi din Noua Zeelandă se numără printre persoanele dispărute, a declarat premierul Jacinda Ardern.

Vulcanul de pe Insula Albă, care este unul dintre cei mai activi din Noua Zeelandă, a erupt luni la ora locală 14:11 (1:11 GMT). Potrivit vulcanologilor, norii de cenuşă au ajuns la o înălţime de până la 3.658 metri.

Cea mai recentă erupţie letală a vulcanului de pe White Island a avut loc în anul 1914 când au murit 12 lucrători într-o mină de sulf. Peste 10.000 de persoane vizitează vulcanul în fiecare an.

Vladimir Putin: Există toate motivele să credem că decizia WADA este motivată politic... Omenirea, în pericol! Evenimente devastatoare vor lovi în curând, afectând 400 de milioane de persoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x