Antena Căutare

Primele imagini din INFERN. Cum arată apartamentul de la Grenfell Tower în care a izbucnit incendiul. GALERIE FOTO

Interiorul apartamentului din Grenfell Tower unde a izbucnit incendiul din 14 iunie, soldat cu 71 de morți, a fost fotografiat pentru prima dată, în contextul în care o serie de rapoarte realizate de experți au arătat că încă nu este clar ce a cauzat apariția flăcărilor în această clădire.

Interiorul apartamentului din Grenfell Tower unde a izbucnit incendiul din 14 iunie, soldat cu 71 de morți, a fost fotografiat pentru prima dată, în contextul în care o serie de rapoarte realizate de experți au arătat că încă nu este clar ce a cauzat apariția flăcărilor în clădirea din cartierul londonez Kensington.

Un astfel de raport legat de tragedie, ce a fost lansat luni, prezintă imagini din apartamentul cu numărul 16, aflat la etajul al patrulea al clădirii cu un total de 25 de etaje, unde incendiul a izbucnit în jurul unui frigider.

Raportul nu arată că incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni a frigiderului, ci doar că „originea incendiului a fost în interiorul sau în jurul frigiderului înalt”.

Primele imagini din INFERN. Cum arată apartamentul de la Grenfell Tower în care a izbucnit incendiul. GALERIE FOTO

Un alt raport care a analizat răspândirea incendiului a arătat că armătura de pe exteriorul clădirii nu a respectat recomandările pentru prevenirea extinderii flăcărilor. Raportul a criticat politica „rămâneți pe loc” din această clădire, prin care locatarii au fost încurajați să rămână în apartamentele lor în caz de incendiu.

Armătura a făcut ca focul să se răspândească la șapte etaje în 7 minute, 70 de apartamente fiind incendiate în mai puțin de două ore, potrivit Daily Mail.

Primele imagini din INFERN. Cum arată apartamentul de la Grenfell Tower în care a izbucnit incendiul. GALERIE FOTO

În plus, unul dintre lifturile pentru intervenție în caz de incendiu în această clădire era defect, ceea ce a însemnat că pompierii au trebuit să urce și să coboare în blocul cu 25 de etaje.

Jucătorii-cheie implicați în lucrările din 2016 la această clădire nu au oferit asigurări cu privire la modul în care sistemul de armătură s-ar comporta în caz de incendiu.

Primele imagini din INFERN. Cum arată apartamentul de la Grenfell Tower în care a izbucnit incendiul. GALERIE FOTO

De asemenea, rapoartele au arătat că ferestrele de la Grenfell Tower erau înconjurate de material combustibil.

În raportul pe care l-a realizat, Niamh Daeid, profesor la Universitatea din Dundee, a scris: „Cauza incendiului rămâne nedeterminată. Incendiul izbucnit în apartamentul numărul 16 s-a extins pe fereastra de la bucătăria acestuia și la un moment dat, flăcările au pătruns din nou pe fereastra dormitorului aflat lângă living room, distrugând și mai mult apartamentul”.

Ea a precizat că unul dintre locatarii apartamentului 14, Behailu Kebede, s-a referit la frigider atunci când a apelat la numărul de urgență.

Richard Millett, consilier al anchetei în acest caz, a declarat: „Principala întrebare care se află în centrul lucrărilor noastre este modul în care, în Londra anului 2017, un incendiu domestic s-a extins atât de repede și atât de catastrofal încât o întreagă clădire înaltă a fost afectată, și cum s-a întâmplat ca 71 de oameni să își piardă viețile în câteva ore, lăsându-și familiile și prietenii în stare de șoc și îndurerați”.

Lovitură în învăţământ. Şcolile din Marea Britanie introduc UNIFORMA "NEUTRĂ". Şi băieţii, şi fetele vor purta... VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupţie din ultimii 40 de ani! Bilanțul a crescut la 63 de morți, iar alt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x