Antena Căutare

Imagini dramatice în Madeira. MAE atenționează toți turiștii români! Peste 1.000 de persoane au fost evacuate și alte trei și-au pierdut viața

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să meargă în insula portugheză Madeira că vântul a ajuns să bată cu o viteză de 95 de km/oră, fapt ce a dus la amplificarea proporţiilor unor incendii forestiere.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să meargă în insula portugheză Madeira că vântul a ajuns să bată cu o viteză de 95 de km/oră, fapt ce a dus la amplificarea proporţiilor unor incendii forestiere.

”Institutul Mării şi al Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare meteorologică, cod galben, pentru Insula Madeira, ca urmare a vântului puternic (95 km/oră) şi a incendiilor forestiere care au avut loc în regiune, în ultima perioadă”, informează MAE.

Situaţia este suficient de serioasă încât în Funchal, capitala regiunii autonome Madeira şi la Ponta do Sol, peste o mie de persoane au fost evacuate din case şi hoteluri.

Cel puţin o persoană a suferit arsuri grave, iar mai multe au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma inhalării de fum, în urma incendiilor puternice de vegetaţie ce au distrus cel puţin 27 de locuinţe în Madeira, relatează BBC News.

Incendiile de pe insula portugheză Madeira s-au soldat cu trei morţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri, iar 1.000 de persoane, inclusiv turişti, au fost evacuaţi, au anunţat autorităţile citate de AFP. Cele trei victime au murit după ce clădirile în care se aflau, aflate în apropiere de cartierele istorice ale Funchal, au luat foc.

Presa locală anunţă că încă două persoane sunt rănite grav. “Circa 1.000 de persoane au fost evacuate din case şi hoteluri, localnici şi turişti”, a anunţat primarul Funchalului, Paulo Cafofo, precizând că unii au fost duşi la baze militare, alţii pe un stadion de fotbal.

Un hotel a ars, a adăugat el, subliniind că este “imposibil” de a face deocamdată un bilanţ al numărului de clădiri afectate. Cu o zi înainte, spitale şi cămine pentru bătrâni au fost evacuate.

Şi Portugalia continentală este afectată de vineri de incendii de vegetaţie de proporţii. Cele mai importante se înregistrează în nordul ţării. Jumătatea de nord a ţării este plasată aproape în totalitate în stare de alertă din cauza riscului “foarte ridicat”, în unele zone chiar “maxim” de incendii. Douăsprezece incendii de mari dimensiuni au mobilizat 1.400 de pompieri.

Sursa foto: elespanol.com

Iubirea nu ține cont de înălțime! Cel mai scund cuplu din lume s-a logodit. Cum arată dragostea de la 88 de centimetri... Panică într-o staţiune din Thailanda! Mai multe bombe au explodat: O femeie şi-a pierdut viaţa şi cel puţin alte nouă pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x