Căutare Live

În ciuda pandemiei, NASA se pregăteşte pentru misiuni cu echipaj pe Lună şi pe Marte

NASA va continua să-şi pregătească misiunile cu echipaj pe Lună şi pe Marte, în ciuda pandemiei, în cadrul programului Artemis, a declarat, joi, administratorul Jim Bridenstine.

"Misiunea NASA continuă în aceste vremuri", a scris el pe Twitter. "Suntem mândri să împărtăşim viziunea noastră pentru sustenabilitatea pe Lună după 2024 şi cum ne pregăteşte Artemis pentru Marte".

Programul îşi propune ca astronauţii americani să aterizeze din nou pe Lună în 2024 cu posibilitatea de a-i trimite pe Marte.

Misiunea va marca peste 50 de ani de când omul a ajuns ultima dată pe orbita lunară.

"După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita de jos a Pământului, suntem pregătiţi pentru următoarea provocare de explorare a spaţiului - dezvoltarea unei prezenţe susţinute pe şi în jurul Lunii", a afirmat Bridestine pe site-ul nasa.gov.

"În anii următori, Artemis va fi Steaua noastră polară pe măsură ce vom continua să explorăm şi mai mult Luna".

NASA a precizat că mobilitatea este "elementul de bază" de care au nevoie astronauţii pentru a avea o prezenţă continuă pe Lună. Agenţia are în vedere să introducă un vehicul de teren selenar.

Proiectat pentru a fi pe deplin locuibil, vehiculul ar permite echipajelor să facă excursii pe Lună care să dureze până la 45 de zile. Pentru perioade mai scurte, un habitat ar putea găzdui patru membri ai echipajului.

Programul Artemis îşi propune să utilizeze Luna ca o platformă de testare pentru explorarea echipajelor mai departe în sistemul solar.

Sursa : news.ro

Izolarea în Italia urmează să fie prelungită cel puţin până la 1 mai, anunţă directorul Protecţiei Civile Angelo Borrell... Spania înregistrează peste 900 de morţi a doua zi consecutiv; bilanţul deceselor creşte la 10.935, iar al contaminărilor...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri