Antena Căutare

In Londra, albii autohtoni au devenit o minoritate. Care sunt datele celui mai recent recensamant din Marea Britanie

Britanicii au consemnat o premiera in istoria Londrei. Ultimul recensamant arata ca albii nu mai sunt majoritari in capitala Marii Britanicii, relateaza Financial Times.  Recensamantul din 2011 mai arata ca populatia Angliei si Tarii Galilor este in general mai bine educata, dar mai putin religioasa decat in urma cu o decada si mai putin atasata de ideea de a trai intr-o casa proprietate personala.

Numarul total al populatiei a crescut cu 3,7 milioane, pana la 56,1 milioane de persoane, reprezentand o crestere de aproximativ 7% fata de ultimul recensamant, efectuat in 2001. Migratia este cauza a aproximativ 60% din aceasta crestere, cu 2,1 milioane de persoane. In Londra, una dintre trei persoane (aproximativ 37%) a fost nascuta in afara Marii Britanii.

Numai 45% din populatia Londrei este alcatuita din albi proveniti din Anglia, Scotia sau Tara Galilor, in scadere de la 60%, cati erau inregistrati in 2001. Acest lucru transforma Londra in prima regiune in care britanicii albi au devenit o minoritate. Cei mai multi imigranti provin din India, cea de-a doua sursa fiind Polonia. In 2001, Polonia nu se afla in primele zece.

O alta schimbare demografica majora consta in faptul ca numarul proprietarilor de case a scazut in ultimii zece ani. Tot mai multi britanici nu isi mai permit sa achizitioneze proprietati de pe piata imobiliara, din cauza preturilor mari si unui deficit de creditare. Proportia rezidentilor proprietari a scazut la 64% in 2011, de la 68% in 2001.

Sursa: Antena3.ro

Germania a adoptat o lege care permite circumcizia bebelusilor... Mai multi hackeri pregatesc un "Blitzkrieg" asupra a 30 de mari banci din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x