Antena Căutare

În Siria a fost Black Friday, dar nu de reduceri! A fost zi neagră de bombardamente! Oamenii nu mai au provizii de hrană sau medicamente, în prag de iarnă!

Cartierele de est din Alep, controlate de rebeli, au fost supuse unora din cele mai intense bombardamente de la începutul războiului civil din Siria. Spitalele au fost din nou lovite, în a patra zi de la reluarea atacurilor regimului sirian, aliat cu Rusia.

Cartierele de est din Alep, controlate de rebeli, au fost supuse unora din cele mai intense bombardamente de la începutul războiului civil din Siria. Spitalele au fost din nou lovite, în a patra zi de la reluarea atacurilor regimului sirian, aliat cu Rusia.

Depozitele de alimente sunt goale şi zeci de mii de familii sunt ameninţate să rămână fără hrană, în pragul iernii. Vă avertizăm că unele din imaginile ce urmează au un puternic impact emoţional.

Atacurile aviaţiei şi artileriei siriene au vizat cartierele din estul Alepului, unde peste 250.000 de civili supravieţuiesc sub asediul armatei siriene. A fost lovit şi un complex medical deja serios avariat cu două zile în urmă. Medicii şi infirmierii s-au grăbit să pună la adăpost micii pacienţi şi incubatoarele u nou-născuţi în ultimul spital pediatric din oraşul asediat.

Cartierele vechi din Alep au fost lovite de rachete ale armatei ruse. Distrugerile sunt uriaşe şi mulţi oameni au murit ca martiri sau sunt răniţi.

Forţele guvernamentale siriene au reluat ofensiva asupra rebelilor din Alep după un armistiţiu de trei săptămâni, proclamat de Rusia, aliată cu regimul. Aviaţia rusă susţine că acţionează doar împotriva grupărilor islamiste din alte provincii siriene şi nu la Alep. Statele Unite cer tuturor forţelor implicate să înceteze bombardarea spitalelor.

Locuitorii din estul Alepului vor trăi "momente sumbre", avertizează consilierul umanitar al ONU pentru Siria. În prag de iarnă, depozitele de alimente şi material medical sunt goale iar convoaiele cu ajutoare nu mai ajung în oraş din cauza luptelor. Un asemenea convoi a fost distrus, în septembrie, de atacul unor forţe încă neidentificate. ONU califică incidentul drept o crimă de război şi continuă ancheta pentru a găsi vinovaţii.

Fenomen straniu petrecut după cutremurul din Noua Zeelandă. Ce a apărut pe fundul mării după catastrofă... Cutremur de 6,4 grade Richter în Argentina! Nu se cunosc informații despre victime sau pagube...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x