Antena Căutare

In Spania, primariile incep sa aiba dificultati financiare

Mai multe primarii din Spania incep sa aiba dificultati in a-si plati angajatii din cauza datoriilor. Aproape o treime dintre administratiile locale spaniole iau in calcul concedieri sau concesionarea serviciilor publice. O analiza a cotidianului El Pais, citat de corespondetul Radio Romania Actualitati, Anamaria Damian, arata ca pentru a imbuntati gestiunea in administratia publica, Guvernul de la Madrid a lansat propunerea ca primariile localitatilor cu sub 1.000 de locuitori sa fuzioneze.



Numai in regiunea Valencia, potrivit unui raport al Guvernului, anul trecut, in decembrie, primariile aveau peste 3 miliarde de euro datorii catre banci. De atunci incoace, Federatia Municipiilor a elaborat un ghid de bune practici, in top fiind austeritatea si responsabilitatea cheltuirii banului public. In localitatea Moratalla, din Murcia, de exemplu, primaria le datoreaza angajatilor salariile de acum 5 luni - in total, 8.000 de euro, in medie, pentru fiecare angajat. In Andaluzia, la Jerez, primaria are datorii de aproape un miliard de euro, pregateste reduceri de 40% ale salariilor angajatilor si disponibilizari de 50% in grupul media gestionat de Executivul local.

Citeste si Jurnalul

Foto: way-away.com

VIDEO! Camerele de supraveghere au surprins cutremurul din Van, Turcia... PE cere deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari pana in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x